Gør haven flot med en hækkeklipning

En have kan være et smukt sted, men det kræver arbejde. Når du har en stor have, er der mange praktiske ting, der skal gøres, for at den kan se bedst ud. Græsslåning, klipning af hække, rydning af bede og fjernelse af ukrudt er alle opgaver, som kræver regelmæssig opmærksomhed, hvis du ønsker, at din have skal forblive smuk. I denne artikel vil vi tale om nogle hurtige tips til at udføre disse gøremål med effektivitet, så din tid ikke går til spilde!

Græsslåning

Du kender rutinen i foråret og sommeren, hvor græsset gror mest, at du skal have græsslåmaskinen frem, for græsset skal klippes, før haven bliver til en blomstereng! Der findes mange forskellige græsslåmaskiner. Der er nogen, der kører på benzin, nogen er elektrisk drevet, og så er der de selvkørende robotter, nemlig robotplæneklipperen. Den slår din græs for dig, så du kan koncentrerer dig, om de resterende arbejdsopgaver i haven.

Hækkeklipningen

1-2 gange om året skal din hæk klippes, alt efter hvilken type hæk du har. Hvor omfattende det er, kommer også an på, hvor stor og lang hækken er. For at klippe hækken, både i tykkelsen, men også højden kræver det en hækkeklipper. De fås også på benzin, og andre er elektriske. Nogen er med ledning, andre uden, og det er en smagssag, om man foretrækker det ene eller andet. Det vigtigste er, at den er let og håndterbar.

Hvis du ikke selv har mulighed eller fysikken til at klippe din hæk, så kan du få hjælp af et professionelt firma, som har udstyret i orden. JKG Ejendomsservice tilbyder hækkeklip i Hobro og omegn.

Ordne bede

Hvis du har bede i din have, så kræver det også, at man i foråret og sommere omplanter nye blomster, hvis man har plantet étårige planter i bedet. De skal rives op, og der skal plantes nye planter i jorden, så de kan nå at få rødder, imens vejrforholdene er bedst. Der skal også fjernes ukrudt i bedet, som er en ugentlig arbejdsopgave.

Fjerne ukrudt

Det er ikke kun i bedet, at der vokser ukrudt. Ukrudt vokser stort set alle vegne, og det kan nogen gange være en uovervindelig kamp. Ukrudt kommer, hvor det vil, som er i mellem fliserne, hvor du kan bruge en ukrudtsbrænder. Der kommer ukrudt i potteplanterne i din køkkenhave, hvis du har sådan en. Hvis man ikke får fjernet ukrudtet i tide, så kan det tage næring fra alt det gode, som vi godt kan lide. Derfor skal man være meget omhyggelig med at få sit ukrudt væk, for ellers formerer det sig.

For stor en opgave?

Hvis man ikke har fysikken eller lysten til at ordne sin egen have, så kan man få et professionelt firma til at hjælpe sig. Der er gartnere, som kan komme i ny og næ, og sørge for, at din have altid er flot og præsentabel at se på. Det koster dog nogle penge, men til gengæld, så slipper du for at gå i haven, hvilket kan være et uoverskueligt projekt, hvis man ikke har grønne fingre.

2 thoughts on “Gør haven flot med en hækkeklipning

  1. La mejor aplicación de control parental para proteger a sus hijos – monitoriza en secreto GPS, SMS, llamadas, WhatsApp, Facebook, ubicación. Puede monitorear de forma remota las actividades del teléfono móvil después de descargar e instalar apk en el teléfono de destino.

  2. ¿Cómo sé con quién está chateando mi esposo o esposa en WhatsApp? Entonces ya estás buscando la mejor solución. Escuchar a escondidas en un teléfono es mucho más fácil de lo que cree. Lo primero que debe instalar una aplicación espía en su teléfono es obtener el teléfono objetivo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *