Isoleringstyper af huset der kan betale sig

Har du lidt luft i budgettet? Går du og drømmer om et hus, som ikke hele tiden er fodkoldt, trækker og generelt har et dårligt indeklima? Så kan det være, at det er blevet tid til at investere i en isolering af huset. Der findes mange forskellige typer isolering, og derfor er det også svært at give et definitivt fingerpeg om, hvilken type isolering, der er bedst for dig. Det kan derfor bedst betale sig at konsultere sig med en bygningssagkyndig, som kan foretage en grundig undersøgelse af huset og vurdere, hvilken type isolering der er mest rentabel for dig og din bolig.

Hvilke typer isolering findes der?

Der findes mange typer isolering, og derfor er det ikke muligt at gengive en fyldestgørende liste med alle de typer isolering, som der findes. Ikke desto mindre er nogle af dem, som kan nævnes:

  • Hulmursisolering: er en af de dyrere former for isolering. Her isolerer man simpelthen det hulrum, som der eksisterer mellem ydermuren og indermuren, særligt i mange ældre huse. Der bores hul i muren og lægges isolering ind. Selv om det er en af de dyrere former for isolering, er det som regel en, som kan betale sig.
  • Gulvisolering: denne type isolering er populær, da den er relativt billig i forhold til de andre former for isolering. Mange boligejere vælger at få isoleret deres gulv, når det alligevel skal udskiftes. Man betaler typisk 500-3000 DKK per kvadratmeter for at få gulvet isoleret. Du kan læse mere om priserne på at få isoleret gulvet her.
  • Loftisolering: en anden populær form for isolering, hvor man isolerer det uisolerede loftrum.

Husk håndværkerfradraget

Det der særligt gør isolering og andre energiforbedringer populære i disse år er, at den danske stat yder håndværkerfradrag for projektet. Det betyder i praksis, at du kan trække lønomkostninger for energiforbedringen fra i skat.

Skriv et svar