Sådan får du rene og skinnende vinduer

Vinduer er en vigtig del af enhver ejendom – de lukker naturligt lys og frisk luft ind, hvilket gør, at det indendørs føles mere rummeligt og hjælper med at holde ejendommen kølig om sommeren. De spiller også en vigtig rolle for sikkerheden, idet de giver folk indenfor mulighed for at se, hvad der sker udenfor. Af alle disse grunde er det vigtigt at holde dine vinduer rene og skinnende hele tiden! I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du renser dine vinduer korrekt og opnår den perfekte glans.

Hvor ofte bør man pudse sine vinduer?

Vinduer bør rengøres mindst en gang om måneden, og oftere, hvis de befinder sig i et område med meget trafik. Støv og snavs kan hurtigt samle sig og få vinduerne til at se beskidte og kedelige ud. Mange synes at en gang om måneden er for ofte, og derfor kan der hurtigt gå 2-3 måneder imellem. Det kan dog ikke anbefales, fordi snavset sætter sig bare fast på ruden, hvilket gør det endnu svære at få det af, når du så pudser næste gang, hvortil du ender med at bruge dobbelt så lang tid på det. Så det er en bjørnetjeneste man gør for sig selv, hvis man udskyder det!

Det skal du bruge

Inden du skal igang med at pudse, så skal du finde dine redskaber du skal bruge. Du skal bruge:

  • En spand eller balje
  • En skraber
  • En indvasker eller svamps
  • En ren og tør klud

Det er de fire ting, som du skal bruge for at vaske vinduer. Men først skal vandblandingen lige laves, for ellers kan det blive lidt svært at vaske vinduerne rene. Der findes en masse forskellige råd til hvad man skal blande i vandet, men det mest miljøvenlige, billige og mest effektive er, at bruge almindelig opvaskemiddel. Altså bland vand med opvaskemiddel, og hvis dine rydder er meget udsatte for vand, så kan det være en god ide at tilføje lidt eddike også, som kan opløse den værste kalk der kan sidde på vinduerne.

Sådan gør du

Når du har redskaberne klar og vandblandingen lavet, så er du klar til at gå i gang. Her er de grundlæggende trin:

Trin 1:

Du tager din indvasker eller svamp, dypper den ned i vandet, og så begynder du bare at vaske vinduet overflader så godt du kan. Sørge for at ramme over det hele, bøde i kanten og i hjørnerne. Når du synes du har været over det hele, så kan du gå videre til trin to.

Trin 2:

Nu tager du din skraber. Og det er her, at det kan blive lidt svært. For hvis du ikke får skrabet på en ordentlig måde, så kan det ses efterfølgende. Det er vigtigt at du starter oppefra og bevæger dig enten lodret ned eller fra side til side. Sørg for at din skraber er tør hver gang du løfter den.

Trin 3:

Nu tager du din tørre og rene klud og tørre skraberen, men også vinduets kanter. Det er vigtigt at komme helt ind i listerne.

Og når du har gjort det, så har du vasket dit første vindue. Hvis du ikke har fysikken eller tiden til det, så overlad opgaven til en erfaren vinduespudser.

2 thoughts on “Sådan får du rene og skinnende vinduer

  1. Que dois-je faire si j’ai des doutes sur mon partenaire, comme surveiller le téléphone portable du partenaire? Avec la popularité des téléphones intelligents, il existe désormais des moyens plus pratiques. Grâce au logiciel de surveillance de téléphone mobile, vous pouvez prendre des photos à distance, surveiller, enregistrer, prendre des captures d’écran en temps réel, la voix en temps réel et afficher les écrans du téléphone mobile.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *