Hvordan vælger vi det rigtige billån? 

Hvordan vælger vi det rigtige billån? 

Er man på eftersøgning efter en splinter ny bil eller vil have byttet den gamle ud med en ny, men har ikke finanserne til det? Så kan et billån være en klog beslutning for en. Hvis du skal have et billån er der som udgangspunkt to udgaver ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at lånudbyderen kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige låneudbyderen har delvist ejerskab i bilen. Det vil dermed sige, at hvis man som låntager ej følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og videresælge bilen for derved at kunne indfri bilånnet du har underskrevet. Det kan være en optimal løsning, hvis en ved at man kan overkomme dine betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden oftest er billigere. 

Essentielle faktorer at være opmærksom på, når en starter et billån 

De 2 essentielle faktorer du bør se på, når du skal optage et billån er lånebeløbet og løbetiden. Lånebeløbet er det beløb i DKK man låner af giveren for at kunne købe motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde penge man skal bruge til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget du selv kan reguleres på afhængig af hvilken båd man ender med at købe. afdragsperioden kan også justeres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale bådlånet på årsabasis. MC lånet kan derved blive dyrere ved at man har en lang løbetid.  

Hvordan skal I tage sit billån? 

Når man bør vælge hvor man skal tage sit bådlån er det afgørende at kigge på den enkelte rente på det billån man vil have. Eksempelvis, når du sidder og skal have en ny billån er det skønt at vide om man har råd til at starte det bådlån. En smart måde at holde overblik er at tarte en dialog med sin bank for at efterspørge hvordan ens likvider ser ud og hvad en har råd til. Her kan du selvfølgelig ændre det en my alt efter om man finder sin drømme båd og så kan du stige det en anelse. Det er selvfølgelig at ende på noget, som man kan betale i det lange løb. Hvis man bør træffe hvordan ens MC lån skal se ud er det dejligt at vide hvor mange likvider man har i sit månedlige budget til at betale af på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel bil 

Det er smart at du har med i beregningen den normale værdi nedsættelse som motorcyklen får med tiden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt billån, for hvis motorcyklen har fået så høj en værdinedsættelse, så du ej kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Står du og betaler for luft og det er selvfølgelig det du helst vil være foruden. Derfor er det vigtigt, at du ved at det er denne bil man vil have i en længere periode. Ved en ny båden får de den største værdiforringelse, når båden kører fra sælgeren. Derfra nedsættes bilen ikke så stejlt i vurdering. Når man kigger på en gammel båd, som er brugt eller andet er det klogt at du for kontrolleret statussen af bilen.  

Så hvis man vælger at afbetale billånet over 10 år, men du sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler du måske på en båd man ikke længere har, det ej er klogt.  

Hvis du for eksempel skal købe en bil og derfor har brug for et billån, så er der nogle kriterier for at du kan optage et bådlån.  Du bør være fyldt enogtyve år gammel, du skal have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der to muligheder i henhold til om det skal være med eller uden udbetaling, altså, at man forudbetaler en del af det fulde beløb fra start af. Flere lånudbydere kræver i dag, at du lægger 10-tyve % af det hele beløb af fra starten af købet af en ny motorcykel.  
 
Det kan være rigtig smart at få tilbud fra mange differentierede lånudbydere før du tager et valg om hvor du bør tage sit billån henne, da der som tit er en variation. 

5 thoughts on “Hvordan vælger vi det rigtige billån? 

  1. Some software will detect the screen recording information and cannot take a screenshot of the mobile phone. In this case, remote monitoring can be used to view the screen content of another mobile phone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *